Dziś z nieco innej beczki. Zostałam obdarowana półlitrowym kubkiem, pełnym świeżutkich jagód. Postanowiłam więc odłożyć szydełko i zabrać się za pierogi.., a że pogoda sprzyja - będzie to jedno z najczęstszych dań w najbliższym czasie. Od kiedy mam wypróbowany przepis na pierogowe ciasto - lubię się bawić w lepienie pierożków wszelakich - a i dzieciaki mają niezłą zabawę (z ciastem :).
Przepis na moje zawsze udane ciasto pierogowe:
3 szkl. mąki
1 szkl. ciepłej (nie gorącej!) wody
I to tyle. Próbowałam wersję z jajami, klarowanym masłem i różnie bywało...
Do jagodowych pierożków idealnie pasuje kwaśna śmietana i solidna porcja cukru. Mniam..:)..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jak napiszesz parę słów:).